Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak sağlamlar. Yangın kapıları çoğunlukla kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası kabilinden acil durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Bu nedenle, satın transfer hükümı vermeden önce yangın kapısı aksesuarlarının kalitesi dikkate tuzakınmalıdır. Hatta aksesuarların kalitesi, yangın kapısının uzun vadedeki performansını etkisinde bırakır.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Yangın veya ivedili tavır vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca boşaltma edilmesi bağırsakin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Ancak kullanıcı nüshası 50 kişçok sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının korunmuş olması gerekir.

Aksi takdirde teamüllevini yerine getirememekle omuz omuza yangına karşı savunmasız bir platform oluşturur. Peki yangın kapısı seçer nelere özen edilmeli?;

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı Yangın Çıkış Kapısı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known birli emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It has been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Bu nedenle daha faik bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında muhafaza sağlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Sertifika ya da sınav raporu bileğerlendirmelerinizde EI değeri yerine E gösterilmediğine uyanıklık ediniz.

önceki örgülarda ve yangın merdiveni yerı ev olan binalarda kaçış merdiveni imalına imkân vermektedir. 

Çıkış mesafelerinin kapıdan tuzakındığı yapı kullanım sınıflarında, bir koridor muhtevaindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, evetğmurlama sistemi sıfır yapılarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olamaz.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi binalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page